Znajdziesz u nas 30 smaków pierogów
Zapraszamy od poniedziałku do soboty od 12:00 do 19:00

 

Dane kontaktowe:

 

PIEROGARNIA KASZUBSKA Rogowski, Nowak sp.J.

Pl. Zgody 1, 70-472 Szczecin, tel. 91 485 18 10

fax. 91 485 18 11, NIP: 8522600588

tel kom.  506 292 680

z wody, z głębokiego oleju lub z patelni

ZAMÓW TERAZ

ZAMÓW TERAZ

ZAMÓW ONLINE

Pierogarnia

Nasze propozycje kulinarne można skosztować w naszym lokalu przy Pl. Zgody 1 (Szczecin Centrum) na miejscu, ale także na wynos lub z dowozem.

 

Serdecznie zapraszamy

od poniedziałku do soboty od 12.00 do 19.00

 

 

 

 

Pierogarnia Kaszubska to przede wszystkim pierogi na wszystkie sposoby. Codziennie ręcznie robione według tradycyjnych rodzinnych receptur podawane są jako gotowane w wodzie, z głębokiego oleju, smażone na patelni. 

 

Naszym gościom oferujemy pierogi w aż 30 smakach, na które zapraszamy każdego tygodnia. Do pierogów nic tak nie smakuje, jak barszcz czerwony, który u nas gotowany jest wyłącznie z buraków i ma wyjątkowy smak.

Mamy 30 smaków pierogow!

Marek Rogowski – założyciel i szef kuchni pierwszej Pierogarni w Szczecinie otwartej w maju 2006r. znanej dziś jako Pierogarnia Kaszubska.

 

Posiada ponad 30 letnie doświadczenie w sztuce gotowania. Był szefem kuchni w renomowanych restauracjach i hotelach w Polsce, Czechach i Niemczech. Gotował dla głów państw m.in Wojciecha Jaruzelskiego, Lecha Wałęsy, Aleksandra Kwaśniewskiego oraz polityków i celebrytów. Od 2006 roku jest szefem własnej kuchni i pragnie dzielić się tym co najlepsze.

 

Rozpoczął przygodę z gotowaniem dzięki swojej babci Helence i mamie Teresie, które pochodziły z kresów wschodnich. Od najmłodszych lat, ciągle uczepiony fartuszka swojej babci, towarzyszył w przyrządzeniu znakomitych polskich potraw dla całej rodziny. Jadł wszystko, ale do dzisiaj pamięta znakomity smak pierogów i pampuchów, które przyrządzała babcia Helenka. Jako dziecko już wiedział, że największą przyjemność sprawia mu pyszne polskie jedzenie i postanowił tę przyjemność dawać każdemu. Od tamtej pory wiedział, że będzie kucharzem.

 

Ceni sobie polską kuchnie, a doświadczenie i umiejętności Marka Rogowskiego sprawiają, iż jest ona smaczna i zdrowa. Dla przyjaciół eksperymentuje, choć sam najbardziej lubi prostą kuchnię ze wszystkich regionów naszego kraju. Z taką kuchnią zapoznaje konsumentów w Pierogarni Kaszubskiej, ale najchętniej przyrządza pierogi na wszystkie sposoby.

 

 

 

Zapraszamy do Pierogarni Kaszubskiej